Voor wie

 

In mijn praktijk behandel ik volwassenen vanaf 18 jaar. Afhankelijke van de ernst van de klachten en de complexiteit wordt u behandeld binnen de basis-ggz of gespecialiseerde ggz. Voorbeelden van klachten waarvoor u terecht kunt in mijn praktijk:

 1. Angststoornissen en stemminsstoornissen U kunt denken aan gevoelens van angst of paniek, overmatig piekeren, klachten als gevolg van ingrijpende levensgebeurtenissen zoals PTSS (post traumatische stress stoornis), dwanghandelingen en/of dwanggedachten, depressieve klachten zoals gevoelens van somberheid, lusteloosheid, nergens zin in hebben.
 2. Somatische symptoom stoornis 

  Onverklaarde lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, pijnklachten, gevoelens van stress, overbelasting of burn-out.

 3. Identiteitsvragen en/of problemen rondom zelfbeeld

  U weet niet goed wie u bent en waar u voor staat, u heeft last van gevoelens van onzekerheid of minderwaardigheid.

 4. Relatie problemen in brede zin

  U ondervindt problemen in contact met andere mensen, u kunt moeilijk relaties aangaan en/of behouden.

 5. Levensfaseproblemen

  U ervaart problemen die samenhangen met de levensfase waarin u zich bevindt. U kunt denken aan problemen rondom werk (arbeidsconflict of ontslag)/studie, moeite hebben met het gegeven dat kinderen uit huis gaan, met pensioen gaan, ouder worden in het algemeen.

 6. Persoonlijkheidsproblematiek Problemen die samenhangen met hoe u als persoon in elkaar zit. Meestal gaat het om patronen van innerlijke ervaringen en gedragingen die al sinds de adolescentie/ jongvolwassenheid aanwezig zijn en die afwijken van wat in het algemeen verwacht wordt. De patronen zijn vaak hardnekkig en in meerdere situaties aanwezig en u heeft er duidelijk last van. U heeft bijvoorbeeld last van diepgewortelde verlatingsangst, meer dan andere mensen in uw omgeving. Die angst heeft u niet alleen bij uw partner maar bij allerlei verschillende personen in verschillende situaties. Contact met andere mensen vraagt steeds maar weer veel energie van u en beïnvloedt u op het gebied van partner relaties, vriendschappen en werk.

Staat uw klacht er niet bij en twijfelt u of ik iets voor u zou kunnen betekenen? Via het contactformulier kunt u uw telefoonnummer doorgeven. In een kort telefonisch overleg kan ik met u kijken of u bij mij terecht kunt voor uw probleem. Indien ik u niet kan helpen denk ik met u mee welke collega u mogelijk verder kan helpen.

Ik bied geen behandeling voor psychotische problematiek, verslavingsproblematiek en eetstoornissen (als hoofddiagnose). In mijn praktijk kunt u niet terecht indien u regelmatig een beroep moet doen op crisisdienst en u (vaker) een klinische opname nodig heeft gezien uw crisisgevoeligheid.